Jelena Roganović: Praktikujući jogu naučila sam da je sve u životu proces, da uspjeh ne dolazi preko noći

jelena-roganovic

Jelena Roganović je Media Supervisor u agenciji Universal Media Podgorica. Tu je od 2014. godine, a dio ovog sjajnog tima s oduševljenjem je postala nakon pripravničkog staža koji je omogućio državni program za stručno osposobljavanje studenata. Danas vodi medijski tim i glavni je kontakt za klijente kao što su The Coca Cola CompanyCarlsbergFerrero… Svoje slobodno vrijeme posvećuje jogi. Postala je instruktorka joge jer uživa u razmjeni energije  sa ljudima koji žele da rade na sebi, koji su uvijek otvoreni za nova znanja i iskustva.

MM: Duže od pet godina si u agenciji UM Podgorica. Kako ti se to čini sad kad malo vratiš film unazad?

Jelena Roganović: Iako pet godina zvuči prilično dugo, subjektivni osjećaj je skroz drugačiji. Tih pet godina su bile toliko sadržajne, konstatno sam učila nove stvari, razvijala nove vještine, radila na zanimljivim projektima sa sjajnim ljudima, tako da imam osjećaj kao da sam tek na početku jedne velike avanture i da najbolje tek treba da dođe. 

MM: Media Supervisor. Šta je tvoj posao u medijskoj agenciji? 

Jelena Roganović: Kao media supervizor moj zadatak u našoj agenciji je da budem glavni contact point klijentima, da zajedno sa njima definišemo marketing ciljeve i da koordiniram sa našim medijskim timom u cilju postavljanja i realizacije strategija oglašavanja.  

MM: Bila si dio tima koji je radio kampanju #Neželjena, jednu od najuspješnijih kampanja prošle godine u Adriatic regiji. Kako je ta kampanja nastala?  

Jelena Roganović: Da, zaista sam srećna što sam imala priliku da radim na ovoj kampanji, mislim da smo uradili jako dobar posao, što potvrđuju rezultati kampanje. Kao i svaka velika kampanja, nastala je identifikacijom jednog velikog socijalnog problema i željom da se taj problem riješi. Nošeni velikom emocijom, željom da pokrenemo jednu jako bitnu temu i promijenimo svijest ljudi, cijeli tim je disao kao jedno i uložio mnogo truda i rada da se to i postigne.  

MM:  Kampanju ste radili zajedno sa agencijom McCann Beograd. Da li je međuagencijska saradnja, ne nužno između agencija unutar jedne mreže, model kako agencije iz našeg regiona mogu izlaziti na pitcheve velikih međunarodnih klijenata 

Jelena Roganović: Apsolutno. #Neželjena je samo jedna od kampanja na kojoj je radilo više agencija iz našeg sistema, ne samo McCann, već isto tako i medijskih agenicija UM. Svakodnevno radimo na velikim međunarodnim projektima sa kolegama iz cijelog regiona. Upravo prednost naše mreže jeste da klijentima možemo ponuditi jedinstven pristup i integrisane marketing strategije na svim tržištima u regionu. 

MM: #Neželjena je osvojila mnogo nagrada. Prva je crnogorska agencija koja je osvojila Golden Sempler za inovativnu upotrebu kanala komunikacije. Da li vas je ovoliki uspjeh ove kampanje na regionalnim i međunarodnim festivalima iznenadio? 

Jelena Roganović: Ne bih da zvučim skromno, ali u trenutku kada smo ušli u ovu priču, nismo razmišljali o nagradama. Cilj nam je bio pokrenuti lavinu samom kampanjom i uspjeli smo to da uradimo ne samo na lokalnom, već i na regionalnom nivou, a i šire. Uz sav taj trud i rad cijelog tima,  nagrade su samo bile tu da lijepo zaokruže kompletnu priču. 

MM:  U slobodno vrijeme praktikuješ jogu. Koliko ti joga i meditacija pomažu da se boriš sa stresom koji je sastavni dio agencijskog života i posla? Šta ti donose? 

Jelena Roganović: Poslednjih par godina joga je postala dio mog života, tako da to nije nešto što radim u slobodno vrijeme, već me definiše u svakom trenutku. Praktikujući jogu naučila sam da je sve u životu proces, da uspjeh ne dolazi preko noći i da se samo uz rad, posvećenost i disciplinu mogu postići rezultati. Takođe, naučila me da izalazim iz zone komfora, konstantno pomjeram svoje granice i budem otvorena za nove mogućnosti i promjene, što je u našem poslu dosta važno. 

MM: Osim joge, na šta “trošiš” slobodne sate kojih, pretpostavljam, nemaš u izobilju?

Jelena Roganović: Da, šta to bjehu slobodni sati? Vikendom gledam da pobjegnem sa društvom negdje u prirodu ili na more, eventualno da čujem dobru svirku, odgledam neki film ili seriju ili ih samo prespavam. 

Originalni intervju objavljen je na linku: https://www.media-marketing.com/mladi-lideri/mladi-lideri-jelena-roganovic-universal-media-podgorica-praktikujuci-jogu-naucila-sam-da-je-sve-u-zivotu-proces-da-uspjeh-ne-dolazi-preko-noci/